Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Wywar rybny

5.0
(15)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryba
2,2 kg
cebula
1 pokrojona w kostkę
marchewki
3 pokrojone w kostki
seler
1 pokrojony w kostkę
Liść laurowy suszony Prymat
Sklep Prymat
pietrszuka
3 gałązki
czosnek
1 ząbek
sól
1 łyżka
Sklep Prymat
pieprz ziarnisty
woda
12 szklanek

Przepis i sposób przygotowania na: Wywar rybny

Rybę kroimy na małe kawałki, wkładamy do dużego garnka. Dodajemy warzywa i przyprawy, zalewamy wodą. Powoli podgrzewamy nie dopuszczając do wrzenia. Gotujemy na małym ogniu przez 2 godziny. Podczas gotowania zbierać szumowiny z powierzchni. Przecedzamy przez sito,a następnie przez płótno. Gotowe!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak