Sposób przygotowania

Mięso oprószyć solą, pieprzem i papryką, podrumienić ze wszystkich stron na oleju. Pokroić jarzyny i pomidory w grubą kostkę i podsmażyć na tłuszczu. Dodać czosnek, zioła prowansalskie i zieleninę, wlać bulion i zagotować. Włożyć mięso do garnka i zalać bulionem z ziołami, dusić ok. 2 godziny, co 10 minut obracając mięso. Wyjąc gotowe mięso, sos przetrzeć przez sito, dodać śmietankę i doprawić do smaku. Mięso pokroić w plastry i polać sosem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Do tego kasza, suróweczka i świetny obiadek mamy.
  • 1
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    smaczny posiłek
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    bardzo podoba mi się ten przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !