Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Pikantna zupa gulaszowa

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wieprzowina
60 dkg
cebula
4 sztuki
czosnek
3 ząbki
papryka
2 sztuki
kukurydza konserwowa
1 puszka
rosół
2 litry
przecier pomidorowy
4 łyżki
keczup
2 łyżki
olej
3 łyżki
pieprz czarny
1/2 łyżeczki
Chili pieprz cayenne mielone Prymat
1/4 łyżeczki
Papryka słodka mielona Prymat
1 łyżeczka
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantna zupa gulaszowa

Mięso pokroić i podsmażyć na rozgrzanym oleju. Cebulę i czosnek obrać, cebulę posiekać a czosnek przecisnąć przez praskę. Paprykę pokroić w kostkę. Warzywa wrzucić do garnka z mięsem i dusić 10 minut. Dolać rosół i przecier pomidorowy wymieszany z keczupem, gotować pod przykryciem 45 minut. Przyprawić solą , pieprzem i mieloną papryką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zoso 21.09.2011 16:59
smaczna zupa
traktorek 08.07.2011 17:41
to coś dla mnie
RenataZ-et 16.01.2011 12:05
Lubię takie pikantne potrawy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak