Sposób przygotowania

Golonkę nacinamy, przyprawiamy solą, pieprzem i papryką, smażymy na 1 łyżce rozgrzanego smalcu z każdej strony. Do naczynia żaroodpornego przekładamy golonki, dodajemy cebule pokrojoną w ćwiartki w każdą wbijamy goxdziki i liśćie laurowe.
Co jakiś czas golonkę podlewamy piwem tak by nie wyschła.
Pieczemy 140 minut w piekarniku rozgrzanym do 180c
Kapuste kiszoną drobno siekamy, wrzucamy na rozgrzany smalec, doprawiamy pieprzem, solą chwile smażymy, dolewamy pół szklanki wody dusimy na wolnym ogniu aż zmięknie.
Upieczoną golonke wykładamy na talerze i obkładamy kapustą

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !