Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Żurek z jajkiem

5.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kiełbasa wędzona
60 dkg
kiełbasa biała
1/2 kg
borowiki
5 dkg
czosnek
1 główka
cebula
2 sztuki
zakwas
1 litr
chrzan
3 dkg
Sklep Prymat
śmietana
200 ml
wywar wołowo-wieprzowy
3 litry
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
majeranek
do smaku
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Żurek z jajkiem

Białą kiełbasę zalać gorącą wodą, sparzyć. Grzyby ugotować. Kiełbasę obsmażyć z cebulką i czosnkiem, dodać razem z grzybami do wcześniej przygotowanego gorącego wywaru i gotować ok. 30 minut. Pod koniec dodać białą kiełbasę, zakwas, chrzan, majeranek i białą kiełbasę. Zaciągnąć śmietaną, przyprawić solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 30.09.2011 10:24
pycha
Iwona51
Iwona51 26.07.2011 11:17
uwielbiam żurek
Anna138 20.06.2011 21:10
pyszne
RenataZ-et 08.01.2011 00:22
Nie znam osoby, która nie lubi takiego żurku-jest pyszny!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak