Sposób przygotowania

Biszkopt:
4 jajka
150g cukru
150g mąki
4 łyżki zimnej przegotowanej wody
1 łyżka octu
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Krem:
1 litr soku Kubuś smak dowolny
3 opakowania budyniu śmietankowego 3X40g
1/2 kostki masła
2 galaretki smak dowolny
owoce banany, jabłka,ananasy, jagody

Biszkopt:
Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier i ubijać do uzyskania kremowej konsystencji. Dodać żółtka, wodę wymieszaną z octem. Na koniec dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Delikatnie połączyć.

Krem:
Część soku ugotować, część wymieszać z budyniem. Wlać do gotującego się soku. Ugotować krem. Do zimnego kremu dodać miękkie masło, zmiksować.

Na biszkopt położyć krem, potem owoce(ja podzieliłam ciasto na dwie części,po prawej dałam jagody, po lewej jabłka, banany) zalać tężejącą galaretką. Schłodzić w lodówce.
Temperatura pieczenia: 180C
Czas pieczenia: 20-30minut

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Pyza

    Bosko wygląda
  • 2
    original
    Opublikowano

    sylwiachmiel

    sliczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kate131

    pyszne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    jest pyszny, wiem, bo sama taki robię
  • 0
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    ale apetyczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !