Sposób przygotowania

Cebulę i Pieczarki pokroić w platerki. Na patelni rozgrzać olej, włożyć posiekaną cebulę oraz grzyby, oprószyć solą i smażyć na małym ogniu przez około 10 minut, od czasu do czasu mieszając. W połowie smażenia wlać bulion. Dodać listek laurowy i ziele angielskie. Przykryć i dusić przez około 10 minut. Mąkę ziemniaczaną rozprowadzić w 2 łyżkach zimnej wody, następnie wymieszać ją z sosem pieczarkowy. Zagotować, doprawić solą oraz pieprzem i odstawić z ognia.
Łososia oprószyć solą. Ułożyć na patelni i obsmażać z każdej strony. Łosoś powinien być chrupiący z zewnątrz, w środku dość miękki. Ułożyć go na gorącym sosie grzybowym, posypać natką pietruszki. Podawać z kaszą gryczaną.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !