Sposób przygotowania

Do rondelka wsypujemy cukier , wlewamy wodę i gotujemy taki syrop . Jarzębinę już przebraną bez szypułek zalewamy wrzątkiem zagotować i odcedzić .Tę czynność musimy powtórzyć jeszcze raz. Po odcedzeniu wrzucamy jarzębinę do syropu i gotujemy na małym ogniu 15 minutek. Cały czas musimy zszumować pianę . Dodajmy sok z cytryny parę razy jeszcze zamieszajmy i odstawmy do ostygnięcia . To podgrzewani i stygnięcie musimy powtarzać jeszcze 3 razy. A po ostatnim podgrzaniu jarzębinę musimy zagotować . I to na tyle by było . Następnie wkładamy konfiturę do dużego słoja i zakręcamy .

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    dobry przepis
  • 3
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Szukałam takiego przepisu-super!
  • 1
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    Przyda mi się przepis.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    ciekaw jestem jak to smakuje
  • 0
    original
    Opublikowano

    Aleksandraa

    nigdy nie próbowałam ale przepis kuszący :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !