Sposób przygotowania

Ryż wsypać do rondla, zalać sporą ilością wody, dodać sól i moczyć ok 1 godzinę. Odcedzić, wsypać do rondla i postawić na ogniu. Dodać masło i zioła związane w pęczek (liść laurowy, tymianek i natka pietruszki). Poddusić na ogniu, mieszając bez przerwy - aby ziarenka były dobrze pokryte tłuszczem. Wlać 3/4 litra wody i ponownie wymieszać. Gotować ok 20 minut - nie mieszać w tym czasie. Zdjąć z ognia i wrzucić rodzynki i orzeszki pinii. Wymieszać i zostawić na ok 1 minutę. Podawać.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    bami

    Brzmi interesująco :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !