Sposób przygotowania

Placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie. Są pikantne i aromatyczne, świetnie smakują z dodatkiem salsy albo sałatki i kwaśnej śmietany

Ziemniaki obrać, zetrzeć na dużych oczkach tarki jarzynowej. Kiełbasę pokroić w drobną kostkę. Czosnek i całą dymkę posiekać. Pokrojone składniki dodać do ziemniaków, dosypać mąkę, natkę, przyprawy, dolać sos sojowy, dokładnie wymieszać. Na patelni rozgrzać olej, kłaść porcje ciasta dużą łyżką i spłaszczać je. Smażyć z obu stron aż się dobrze zrumienią. Po usmażeniu przełożyć na ręcznik papierowy żeby odsączyć nadmiar tłuszczu. Ja podaję gorące, z salsatką, Syn polewa je sobie jeszcze kwaśną śmietaną.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    banditka

    fajne :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Super odmiana !
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Karolina69

    fajne
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Marysia

    fajne
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Misia90

    fajne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    interesujący przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    haniaa

    pewnie są bardzo aromatyczne... hmmm mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Aga20

    W tym przepisie tylko kolendra jest orientalna. Nie wiem skąd pojęcie, że kiełbasa i natka pietruszki są orientalne?
  • 1
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    w sumie racja - chociaż jeszcze jest sos sojowy - ale prawdę mówiąc po prostu musiałam je jakoś nazwać, może niezbyt trafnie...

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !