Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Pieczeń wołowa w sosie ziołowym

5.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

polędwica wołowa
1 kg
Pieprz biały mielony Prymat
1 łyżeczka
sól
2 łyżeczki
Sklep Prymat
masło
10 dag
szalotka
2 szt
wino białe wytrawne
250 ml
natka pietruszki
1 łyżka
koperek posiekany
1 łyżka
szczypiorek posiekany
1 łyżka
bazylia
1 łyżeczka
Sklep Prymat
tymianek
1 łyżeczka
śmietana
2 szklanki
sok z cytryny
1 łyżeczka
przyprawa chilli
do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń wołowa w sosie ziołowym

Mięso natrzeć solą i pieprzem, zrumienić na połowie masła. Wstawić do nagrzanego piekarnika do 200 stopni i piec około 20 minut. Posiekane szalotki usmażyć na pozostałym maśle, dodać zieleninę i zioła, smażyć chwilkę po czym wlać wino i śmietanę. Gotować do wyparowania połowy objętości sosu. Przyprawić do smaku solą, pieprzem, chilli i sokiem z cytryny. Mięso pokroić w plastry i oblać sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Angelika10 26.01.2013 00:30
smaczna
hahanka 23.08.2012 22:53
brzmi smacznie
zuzanna_z 17.05.2012 12:24
fajne
Anna152 21.10.2011 13:31
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak