Sposób przygotowania

Kapustę umyć i bardzo drobno posiekać, a następnie przełożyć na durszlak i dwukrotnie przelać wrzątkiem i osolić. Boczek pokroić na plasterki i podzielić na 2 części. Naczynie do zapiekania wysmarować masłem i oprószyć bułką tartą, jego dno wyłożyć połową boczku. Cebulę obrać i drobno posiekać. Mięso wymieszać z kapustą i cebulą, doprawić solą, pieprzem, kminkiem i majerankiem. Do masy wbić jajka i starannie wymieszać. Tak przygotowaną mieszankę równomiernie rozłożyć w żaroodpornym naczyniu, przykrywając drugą częścią boczku. Piec 45 minut w temp. 200 stopni.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Halusia

    Dania z kapustą są świetne, ten przepis też mi się bardzo podoba.
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewaa

    brzmi apetycznie:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    wyśmienita

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !