Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Kaszubska kartoflanka z zacierkami

5.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

woda
3 litry
boczek wędzony
35 dkg
ziemniaki
1 kg
włoszczyzna
1 pęczek
cebula
1 sztuka
Liść laurowy suszony Prymat
3 sztuki
Sklep Prymat
ziele angielskie
2 ziarenka
Sklep Prymat
sól
do smaku
Sklep Prymat
jajko
2 sztuki
mąka
25 dkg
woda
2 łyżki
sól
do smaku
Sklep Prymat
zacierka

Przepis i sposób przygotowania na: Kaszubska kartoflanka z zacierkami

Włoszczyznę z przyprawami i pokrojonymi w kostkę ziemniakami ugotować. Zacierka: mąkę zagnieść z jajkami, odrobiną soli i wodą na twarde ciasto, wyrobić. Zetrzeć na tarce o dużych oczkach i wsypać do gotującej zupy, mieszając zagotować. Dodać podsmażony z cebulą boczek, przyprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 09.01.2012 01:18
ciekawe
Motorek 01.12.2011 14:04
super
IKrakowianka 01.10.2011 00:49
bardzo smaczna
Iwona51
Iwona51 06.01.2011 00:11
fajny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak