Sposób przygotowania

Gdy zostaną plastry pieczonego mięsa (http://www.doradcasmaku.pl/przepis/88398/schab-pieczony-w-ziolach.html) najlepszym i najszybszym sposobem jest podsmażenie:) Na oliwie pod pokrywką (będzie chrupiące i delikatne w środku). Sos- Zagotować pół kostki rosołowej w ok 3/4 szklanki wody. Zdjąć z ognia.Dodać chrzan (pół słoika,może trochę więcej) i łyżkę śmietany. Dokładnie wymieszać i wstawić na najmniejszy palnik, dodać natkę pietruszki, zagęścić ok łyżką mąki(lub mniej, rzecz gustu),doprawić sokiem z cytryny,pieprzem i solą. Ciepłym polać mięso. Podawać z sałatą.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !