Sposób przygotowania

Wątróbkę pokroić w cienkie paski, posolić i oprószyć mąką. Cebulę obrać i drobno posiekać. Na patelni rozgrzać olej, przesmażyć wątróbkę, po chwili dodając cebulę. Podlać bulionem, posypać pieprzem oraz ziołami prowansalskimi i dusić kilka minut pod przykryciem. Jabłka obrać, zetrzeć na tarce i skropić sokiem z cytryny, by nie zmieniły koloru. Śmietanę wymieszać z musztardą, wlać na patelnię i wrzucić jabłka. Dusić jeszcze 5 minut, aż sos zacznie się gotować. Podawać z bagietkami.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    MAŁGORZATA108

    Przepadam, zwłaszcza z podsmażoną cebulką.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Seba

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !