Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Rolada wołowa z ogórkiem

5.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ogórek kiszony
2 szt
cebula
1 szt.
boczek wędzony
2 plastry
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
musztarda
4 łyżeczka
Sklep Prymat
wołowina
4 (płaty)

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada wołowa z ogórkiem

Mięso rozbić. Ogórek, cebule i boczek pokroić w słupki. Mięso posmarować musztarda, ułożyć boczek, ogórek i cebulę, posypać solą i pieprzem. Zwinąc roladę, zabezpieczyć wykałaczką. Obsmażyć rolady z obu stron, podlać gorącą wodą, dusić do miękkości, w razie potrzeby uzupełniać wodą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak