Sposób przygotowania

W misce umieścić mięso mielone, dodać jajko, bułkę tartą i przyprawy .Wyrobić mięso i uformować z niego 6 kulek, które trzeba spłaszczyć. Przygotowane mięso smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Po usmażeniu położyć na papier kuchenny,aby ociekły z tłuszczu. Pimidora,ogórki,cebulę pokroić w plasterki, sałatę porwać na mniejsze kawałki. Bułki hamburgerowe(bądź zwykłe bułki) przeciąć na pół układać: sałatę, mięso, cebulę, ogórka, ser i na końcu pomidora. Przed podaniem podgrzać w piekarniku bądź mikrofali. Podawać z sosem, np. chili czy czosnkowym.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !