Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

sos ala-myśliwski

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

smalec
4 łyżki
cebula
1 szt
mąka
3 łyżki
wędzony boczek
15 dag
koncentrat pomidorowy
2-3 łyżki
suszone śliwki
3 szt
musztarda
1 łyżka
Sklep Prymat
sól
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat
Czosnek suszony Prymat
Sklep Prymat
grzyby suszone
2 dag
wino wytrawne
1/2 szkl
ogórki
2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: sos ala-myśliwski

Grzyby namoczyć, ugotować, pokroić w paski.Śliwki pokroić w paseczki. Boczek pokroić w paski, przesmażyć na patelni, dodać pokrojoną w piórka cebulę i koncentrat pomidorowy, zasmażyć. Całość zalać wywarem z grzybów, dodać pokrojony w paski ogórek, musztardę i rozgnieciony czosnek. Doprawić do smaku solą, pieprzem, papryką i zagotować. Tak przygotowany sos zagęścić jasnozłotą zasmażką sporządzoną z mąki i smalcu, po czym zmieszać z winem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak