Sposób przygotowania

Jajka przekroić wzdłuż na połówki, wyjąć żółtka, białka ułożyć na deseczce. Pasztet rozetrzeć ze śmietaną, gdy trzeba lekko doprawić do smaku. Gotowym nadziewamy połówki jajek. W niewielkiej ilości zimnej wody moczymy żelatynę, gdy napęcznieje, rozprowadzić w gorącym mleku. Przygotować sos: śmietanę z dodatkiem szczypty soli ubić na puch, dodać chrzan, przechłodzoną żelatynę, sok z cytryny i gdy trzeba sól do smaku. Gdy sos zacznie gęstnieć, przełożyć do specjalnego woreczka z końcówką i dekoracyjnie rozkładać na jajkach., całość posypać utartymi żółtkami.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Tomek14

    musi byc pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !