Sposób przygotowania

Wlać do garnka pół litra wody, dodać kostki bulionowe. Gdy zacznie się gotować dodać kaszę mannę. Mieszać kaszę często, by nie powstały grudki. Po ugotowaniu zostawić do wystygnięcia.
Kiedy wystygnie dodać jajka, posiekaną natkę i starty żółty ser. Wszystko wymieszać. Posypać pieprzem, słodką papryką i solą.
Wymieszać.
Formować małe kuleczki, a potem je spłaszczyć. Opanierować w bułce tartej.
Usmażyć na oleju.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    bardzo smaczne kotleciki
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    fajny pomysł na jarski obiad

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !