Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Śledź w sosie tatarskim

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki marynowane
1 słoik
ogórki kiszone
6-7 szt.
cebula
2 szt.
jogurt naturalny
1 opakowanie
majonez
1 mały słoik
Liść laurowy suszony Prymat
2 liście
Sklep Prymat
cukier
1 łyżeczka
ocet
sól
do smaku
Sklep Prymat
Ziele angielskie całe Prymat
4 ziarna
Sklep Prymat
śledzie
10 (solone)

Przepis i sposób przygotowania na: Śledź w sosie tatarskim

Śledzie namoczyć, następnie zrobić zalewę: do 1 litra wody dodać ocet, liście laurowe, ziele angielskie, cukier, zagotować, ostudzić i zalać śledzie. Pieczarki, ogórki i cebule pokroić w drobną kostkę, dodać jogurt i majonez, doprawić solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak