Sposób przygotowania

Włoszczyznę obrać, umyć, ugotować w 3/4 litra osolonej wody z dodatkiem cukru, liści laurowych i całych ziaren pieprzu. Wywar przecedzić. Karpia sprawić, bardzo starannie umyć i w całości włożyć do wywaru, gotować na wolnym ogniu około 30 minut. Odstawić do wystygnięcia. Jajka ugotować na twardo, obrać i posiekać. Chrzan oczyścić, umyć, zetrzeć na tarce. Z masła i mąki przygotować zasmażkę. Następnie rozprowadzić ją zimnym wywarem, dodać chrzan i zagotować. Połączyć ze śmietaną i posiekanymi jajkami. Rybę przełożyć na ogrzany półmisek, polać ostudzonym sosem i udekorować natką pietruszki.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !