Sposób przygotowania

Warzywa i skrzydełka po umyciu i obraniu włożyć do rondla, zalać wodą, doprowadzić do wrzenia, posolić, gotować ok. 30 minut aż wszystko będzie miękkie. Ozorek ugotować w osobnym rondlu. Wyjąć, ostudzić, obrać ze skórki i pokroić w paseczki. Ziemniaki obrać, umyć pokroić w kostkę. Warzywa i skrzydełka wyjąć z wywaru. Do wywaru dodać ziemniaki, gotować 15 minut. Śmietanę wymieszać z odrobiną wywaru, dodać do zupy. Zupę przyprawić solą i pieprzem. Przed podaniem posypać koperkiem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !