Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Fasola z bakaliami

5.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola Jaś
0,5 kg
cebula
1 szt
masło
2 łyżki
boczek wędzony
15 dag
mąka
2 łyżki
śliwki suszone
5 dag
morele suszone
5 dag
rodzynki
5 dag
miód
4 łyżki
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Fasola z bakaliami

Fasolę namoczyć wieczorem, ugotować następnego dnia. Boczek pokroić w kostkę i podsmażyć razem z posiekana cebula. Śliwki i morele namoczyć w gorącej wodzie i pokroić w paski. Z mąki i tłuszczu zrobić zasmażkę, wymieszać ją z wywarem fasoli, dodać boczek, śliwki, rodzynki, morele, miód i zagotować. Połączyć z fasolą, przyprawić do smaku. Podawać z białym pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 28.02.2014 07:13
interesujące połączenie
olkaaa 26.03.2012 19:55
bardzo ciekawe
Iwona51
Iwona51 12.01.2012 00:16
ciekawe połączenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak