Sposób przygotowania

Fasolę namoczyć wieczorem, ugotować następnego dnia. Boczek pokroić w kostkę i podsmażyć razem z posiekana cebula. Śliwki i morele namoczyć w gorącej wodzie i pokroić w paski. Z mąki i tłuszczu zrobić zasmażkę, wymieszać ją z wywarem fasoli, dodać boczek, śliwki, rodzynki, morele, miód i zagotować. Połączyć z fasolą, przyprawić do smaku. Podawać z białym pieczywem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawe połączenie
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    bardzo ciekawe
  • 2
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    interesujące połączenie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !