Sposób przygotowania

Mięso pokroić na niewielkie kawałki, usmażyć na rozgrzanym smalcu, wyjąć z tłuszczu i włożyć do rondla. Dodać pokrojony boczek, kapustę kwaszoną oraz świeżą, wlać tyle wody aby przykryła kapustę. Dodać liście laurowe i gotować bez przykrycia. Do pozostałego tłuszczu włożyć pokrojoną kiełbasę i zrumienić, następnie razem z tłuszczem dodać do kapusty i wszystko razem gotować. Koncentrat pomidorowy rozmieszać z kilkoma łyżkami zimnej wody, wlać do kapusty, przyprawić solą i pieprzem, zagotować.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mehia

    zawsze pyszny :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    adam1f

    dobry
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    uwielbiam bigos

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !