Sposób przygotowania

Kapustę poszatkować, cebulę pokroić w kostkę, marchew i seler zetrzeć na tarce na dużych oczkach. Warzywa rzucić na wodę gotującą się z kostką bulionową. dodać kwasek cytrynowy tak żeby uzyskać lekko kwaskowy smak. Dodać liść laurowy, ziele angielskie i kminek wg uznania. Gotować pod przykryciem aż kapusta zmięknie. Następnie zabielić śmietana i dać koperek. Mozn podawać z ziemniakami z wody i np ze scabem pieczonym ( jak zamieściłam na zdjęciu).

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Pati8

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    iwona332

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    bejciu24

    świetny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Mirka-Ludomila

    fajna
  • 1
    original
    Opublikowano

    teresa18

    gotowanej nigdy nie jadłam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kriso

    warto spróbować
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    owca441

    smaczna
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justa32

    smaczna
  • 0
    original
    Opublikowano

    piotereq

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    super przepis
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    iknbozka

    smaczna
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Lidia6

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    fajny dodatek do obiadu
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Barbara/zuza22_85

    fajne tylko jak dla mnie to bez kminku
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    iknbozka

    wygląda apetycznie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !