Sposób przygotowania

Mięso włożyć w marynatę - do wody wrzucić liść laurowy, ziarna kolendry, kilka ziarenek ziela angl., 3 ubrane i zmiażdżone ząbki czosnku oraz pół opakowania soli peklowej. Tak namoczoną szynkę szczelnie owinąć i wystawić np. na balkon na 3dni. Po tym czasie wyjąć z zalewy, osuszyć i natrzeć oliwą z oliwek, przyprawą do karkówki. Włożyć w siatkę pieczeniową i powtykać w nią ząbki czosnku oraz ziarna jałowca. Piec ok h na środkowej półce piekarnika, przewracać w trakcie i podlewać sosem.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Sylwia88

    musi byc pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    polly66

    wychodzi pięknie różowa w środku a w smaku perfekcyjna:D
  • 2
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    ale śliczna wyszła
  • 1
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    pyszności

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !