Sposób przygotowania

Umyte grzyby zalać przegotowaną wodą i zostawić na noc. Tak samo zrobić z fasolą. Śledzia wymoczyć w wodzie, usunąć skórę i ości, zalać mlekiem i zostawić na godzinę. Umyte buraki upiec w piekarniku. Ugotować grzyby, potem pokroić je w paski. Śledzia również pokroić w paski. Na oleju zeszklić posiekaną cebulę. Buraki obrać i zetrzeć na grubej tarce. Zagotować wywar z grzybów, dodać buraki, cebulę i gotować ok. 15 minut. Przecedzić, dodać śledzia i grzyby, doprawić sokiem z cytryny i pieprzem. Fosolę ugotować, pod koniec gotowania posolić, wymieszac z olejem. Barszcz podawać z fasolą.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !