Sposób przygotowania

Warzywa obrać, opłukać, zalać szklanką wody. Wrzucić listek laurowy i kilka ziaren pieprzu. Gotować 15 minut. Kiełbasę i boczek pokroić w kostkę. Podsmażyć, by tłuszcz się wytopił i dodać do wywaru. Wytopiony tłuszcz posypać mąką i chwilę smażyć. Połączyć z wywarem, wlewając sok z kapusty (można ewentualnie rozcieńczyć go wodą, ale zupa powinna mieć wyraźnie kwaśny smak), zagotować. Warzywa wyjąć z zupy, pokroić w kostkę i wrzucić z powrotem. Doprawić ziołami. Podawać z ugotowanymi łazankami.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    uwielbiam kwaśnicę, z łazankami jeszcze nie jadłam
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    Nie próbowałam ale widzę że warto
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    gosia561

    rewelacja
  • 0
    14589962_10208420256398366_6230213560350416002_o
    Opublikowano

    Wiesława1

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jasiek

    super zupka
  • 0
    original
    Opublikowano

    adam1f

    muszę spróbować

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !