Sposób przygotowania

do dekoracji
papryka i kapary i natka pietruszki do dekoracji
bułka tarta do panierowania
tłuszcz do smażenia

Jajka ugotować na twardo, wystudzić, obrać i przekroić na pół, żółtka wyjąć do miseczki, dodać sól, pieprz, jajko, przyprawić do smaku bazylią i zmiąć widelcem nadzienie. Nakładać nadzienie do wydrążonych białek i panierować w bułce.
Groszek odcedzić, Na patelni przyrumienić drobno posiekaną cebulkę, dodać drobno posiekane pieczarki wysmażyć i odparować. Dodać groszek chrzan i przyprawy. Mieszająć miąć nieco widelcem. Purre ułożyc na dnie naczynia. Na czystej patelni rozgrzać ponownie tłuszcz i przysmażyć jajka najpierw stroną panierowaną a potem odwrócić. Ułożyc jajeczka na purre i udekorować papryką natką pietruszki i kaparami.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    krzyniu1984

    ślicznie wyglądają!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !