Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Zrazy z sosem cebulowym

5.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab
100 g
szynka
50 g
papryka czerwona
1/4
żółty ser
50 g
mąka
2 łyżki
olej
4 łyżki
sos pieczeniowy
1 (z cebulką)

Przepis i sposób przygotowania na: Zrazy z sosem cebulowym

Mięsko pokroić na 4 kotlety, rozbić. Farsz : Szynkę i paprykę pokroić w paseczki. Połączyć szynkę, paprykę i ser. Na mięsie ułożyć porcje farszu i złożyć na polewę, dokładnie odcisnąć, obtoczyć w mące. Smażyć na rozgrzanym oleju przez około 5-8 minut. Sos przygotować wg przepisu na opakowaniu, włożyć mięso i dusić razem przez 2-3 minuty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

malaczarna23 09.01.2012 10:57
świetne
Naatalia96 13.03.2011 09:22
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak