Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Gulasz z dziczyzny

5.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

dziczyzna
1 kg
sól
do smaku
Sklep Prymat
papryka mielona
0,5 łyżki
Sklep Prymat
Liść laurowy suszony Prymat
3 szt
Sklep Prymat
ziele angielskie
6 kulek
Sklep Prymat
mąka
1 łyżka
kostka pieczeniowa
1 szt
Pieprz czarny mielony Prymat
0,5 łyżki
Sklep Prymat
Przyprawa do gulaszu i dań kuchni węgierskiej Prymat
2 łyżki
cebula
1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z dziczyzny

Do garnka wlać 1,5 litra wody,dodać przyprawy.Mięso pokroić w kosteczkę i wrzucić do garnka.Dodać pokrojoną w kostkę cebulę.Wszystko gotować na małym ogniu,co nieraz mieszając.Po ok. godzinie gotowania gulaszu w połowie szklanki wody rozpuścić łyżkę mąki i dodać do gulaszu.Chwilę podgotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak