Sposób przygotowania

Pierś indyka pokroić na małe kawałeczki i obsmażyć je na patelni teflonowej.Mięso powinno być lekko przyrumienione. Przełożyć mięso do większego garnka. Następnie pokroić ananasy na podobne kawałeczki, wrzucić do garnka z indykiem , wszystko razem wymieszać. Doprawić solą,curry pieprzem zostawić na 15 minut pod przykryciem na małym ogniu mieszając od czasu do czasu. Wlać ok. szklanki soku z ananasów w którym rozpuszczono 2 łyżki mąki ziemniaczanej. Zamieszać. Jeśli danie jest zbyt kwaśne dorzucić 2 łyżeczki miodu.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Elżbieta17

    To musi być pyszne:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jolaxa

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !