Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Bigosik

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

boczek wędzony
200 g
wieprzowina
400 g
kiełbasa zwyczajna
300 g
cebula
1 szt
kapusta kwaszona
1,20 kg
Kapusta słodka
800 g
tłuszcz
2 łyżki
mąka
1 łyżka
koncentat pomidorowy
100 g
majeranek
Sklep Prymat
Liść laurowy suszony Prymat
Sklep Prymat
ziele angielskie
Sklep Prymat
sól
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Bigosik

Grzyby namoczyć na godzinę, odlać.
Kapustę kwaszoną lekko odcisnąć, zalać wodą, dodać liść laurowy, ziele angielskie, grzyby i ugotować do miękkości.
Osobno ugotować drobno pokrajaną kapustę słodką.
Mięso wieprzowe udusić z cebulą.
Kiełbasę i boczek pokrajać w grubą kostkę i podsmażyć, dodać koncentrat i przyprawy.
Obie kapusty połączyć z mięsem, kiełbasą, boczkiem i koncentratem.
Przygotować jasnozłotą zasmażkę, dodać do bigosu i zagotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Gosia311 17.03.2011 16:33
bardzo pyszny bigosik.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak