Sposób przygotowania

Groch opłukać i namoczyć jeden dzień wcześniej. Następnego dnia groch ugotować na sypko w tej samej wodzie, w której się moczył. Kapustę kiszoną posiekać na drobniejsze kawałki. Cebulę pokroić w piórka, jabłka zetrzeć na tarce i połączyć z kapustą. Golonka obsmażyć na smalcu, podlać wodą i dusić około pół godziny. Na dno brytfanny wyłożyć kapustę wymieszaną z grochem, dodać liść laurowy i ziele angielskie. Na kapustę nałożyć podduszone golonka, przyprawić pieprzem i solą, podlać niewielką ilością wody, przykryć i włożyć do piekarnika. Zapiekać w piekarniku 1-2h. Podawać z ziemniakami.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    Podobnie gotuje moja mama,pycha,uwielbiam.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorian

    klasyczne danie dla mnie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    pycha
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    bardzo fajny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !