Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Śledzie pod pierzynką

5.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śledź
300g
cebula
200g
jajko ugotowane na twardo
3
marchewka ugotowana
250g
ziemniaki ugotowane
300g
majonez
300g

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie pod pierzynką

śledzie pokroić w kostkę.Cebule,ziemniaki i ogórki także w kostkę.marchew i jajka zetrzeć na tarce jarzynowej o grubych oczkach.1 warstwa śledzie posmarowane majonezem.2 warstwa cebula z majonezem 3 warstwa marchew posmarowana majonezem.4 warstwa ziemniaki posmarowane majonezem5 warstwa ogórki posmarowane majonezem a na końcu 6 warstwa jajka posmarowane majonezem

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pigila
pigila 31.03.2011 10:38
uwielbiam śledzie
Izabela/bella81 15.03.2011 08:29
brzmi ciekawie
Katarzyna/kate1980 29.12.2010 14:15
uwielbiam takie połączenia
Wojtek8 29.12.2010 09:32
jadłem w święta taką:)
Damian19 28.12.2010 22:12
oj tak
marta1371 28.12.2010 19:31
śledzie zawsze dobre pod każdą postacią

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak