Sposób przygotowania

Do robienia tego sosu wykorzystuję wywar z suszonych grzybów gotowanych do farszu na uszka.
Na patelni rozgrzewam olej i podsmażam drobno posiekaną cebulę, rumienię. Dodaję mąkę, kucharek, mieszam i robię zasmażkę, rumianą. Rozprowadzam ją zimnym wywarem z grzybów, mieszam i gotuję. Tym sosem polewamy pierogi z kapustą i grzybami.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    sos grzybowy gości u nas często :-)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Edyta38

    godne uwagi:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    świetny
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !