Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Karp smażony

5.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karp
1 kg
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
Bułka tarta klasyczna Prymat
jajko
2 sztuki
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Karp smażony

Rybę oskrobać, wypatroszyć,umyć. Pokroić w dzwonka, oprószyć pieprzem i solą, obmoczyć w rozkłóconym jajku i bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

plocia 09.01.2013 22:01
Rybkę miałam wczoraj na obiad, dziś też chętnie bym zjadła
Iwona51
Iwona51 31.12.2010 17:50
smacznie wygląda
PaniMISIOWA 26.12.2010 09:08
w bułce tartej jeszcze nie robiłam :-)
marzencia2007 25.12.2010 16:06
hm... fajnie wygląda ale ja za karpiem nie przepadam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak