Sposób przygotowania

Żółtka rozetrzeć z cukrem, dodać mąkę, mleko i sól, wymieszać na jednolitą masę. Wiśnie osączyć. 6-8 łyżek syropu wiśniowego rozprowadzić z mąką ziemniaczaną. Pozostały syrop zagotować z cukrem waniliowym, zagęścić mąką, zagotować. Ubić pianę z białek i dodać do masy żółtkowej. Rozgrzać na patelni łyżkę masła wlać jedną czwartą ciasta i smażyć omlety. Podawać z wiśniami, posypać cukrem pudrem.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mehia

    pysznie :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    ale by się zjadło takie dobroci:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    anulka69

    pycha
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    tomosatomos

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    chętnie spróbuję
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    smakowicie się zapowiada

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !