Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Śledzie w sosie koperkowym

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

śledzie
3
jabłko
1
koperek
do smaku
śmietana 12%
1 szklanka
cukier
1 łyżeczka
sok z cytryny
1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie w sosie koperkowym

Śledzie zamocz w wodzie i odstaw na parę godzin.
Jabłko pokrój w drobno kosteczkę. Koperek posiekaj. Jabłko wymieszaj z koperkiem, cukrem, śmietaną i sokiem z cytryny. Tak powstałym sosem zalej osuszone śledzie.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak