Sposób przygotowania

Kurczaka umyć, osuszyć i podzielić na części. Posmarować sokiem z cytryny.
Boczek podzielić na cienkie plastry i podsmażyć na chrupko. Na tłuszczu pozostałym ze smażenia podsmażyć porcje kurcza­ka - po za karczkiem. Mięso przełożyć do garnka, wlać 1/4 I wody i dusić pod przykry­ciem.
Groszek ugotować. Rozmaryn i czosnek rozgnieść, wymieszać z solą i pieprzem - wraz z bulionem dodać do mięsa. Doprawić do smaku.
Cebulę obrać i pokroić w plastry. Oczyszczone pie­czarki pokroić w plastry i podsmażyć z cebulą na tłuszczu po­zostałym ze smażenia boczku i kur­czaka Dodać do mięsa. Dusić. Groszek wysypać na sitko i osaczyć wrzucić do miesa. Masło rozgrzać wymieszać z mąką, dodać do mięsa i krótko dusić. Sos dopra­wić na ostro.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !