Sposób przygotowania

Mięso pokroić w kostkę, boczek w plastry. Na patelni podsmażyć na oleju boczek, odłożyć skwarki. Na tłuszczu obrumienić posiekaną cebulę i mięso. Kapustę poszatkować i połączyć z kapustą kwaszoną. W garnku układać warstwami kapustę, cebulę, mięso, skwarki, suszone śliwki, pokruszone grzybki. Całość podlać wodą i gotować około 3 h. Pod koniec duszenia dodać liście laurowe i koncentrat pomidorowy. Przyprawić do smaku. Podawać z pieczywem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    oj, jakie pyszności
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Smakowity bigosik.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !