Sposób przygotowania

Śledzie moczymy 2 godziny w mleku. Jabłka obieramy, usówamy gnazda nasienne, kroimy w palstry i skrapiamy sokiem z cytryny. W rondelku rozgrzewamy oliwę wrzucamy jabłka i dusimy ok 3 min.Dodajemy skórkę otarta z 1 cytryny, przyprawiamy do smaku majerankiem, pieprzem, solą oraz ostrą papryką. Mieszamy i dusimy ok.7 min. Następnie do jabłek dodaj przecier pomidorowy i cukier do smaku (ok.1/2 łyżeczki), delikatnie mieszamy i jeszcze chwilkę dusimy. Wymoczone filety osuszamy, kroimy na kawałki i układamy w salaterce albo półmisku. Ślezdie przykrywamy masą jabłkową, wstawiamy na 5 godz. do lodówki aby śledzie przeszły.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Justyna70

    takich nie próbowałam a wydają się być smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    bami

    Takiej nazwy jeszcze nie słyszałam, ale przepis brzmi całkiem fajnie :)
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    raczej jeszcze nie jadłam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !