Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

półmisek wędlin na przystawkę

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała
1/2 główki
papryka czerwona
1 szt.
kukurydza w puszce
100 gram
chrzan ze słoika
4 łyżki
masło
250 gram
majonez
3 łyżki
sól
Sklep Prymat
Pieprz biały mielony Prymat
salami
100 gram
kiełbasa sucha w zielonym piep
150 gram
kiełbasa sucha w papryczkach
pietruszka zielona
do dekoracji
kiełbasa
150 gram

Przepis i sposób przygotowania na: półmisek wędlin na przystawkę

Kapustę i paprykę myjemy i drobno kroimy, kukurydzę osączamy z zalewy. Wszystko to władamy do misy. Doprawiamy łagodnym chrzanem, dobrze mieszamy i wstawiamy do lodówki do schłodzenia.
Miękkie masło i majonez ucieramy w misie na jednolitą masę. Salami mielimy lub drobno kroimy, dodajemy do masy i mieszamy. Masę doprawiamy solą i pieprzem i również ochładzamy.
Wszystkie trzy rodzaje suchej kiełbasy kroimy w plastry. Plasterki kiełbasy z pieprzem smarujemy masą z salami i zwijamy w ruloniki. Na plastrach kiełbasy z parmezanem rozkładamy po 1 łyżce sałatki z kapusty i również zwijamy. Podobnie postępujemy z plastrami kiełbasy w chili.
Na półmisku układamy najpierw roladki z sałatką z kapusty, potem z masą z salami, a na koniec roladki bez farszu. Dekorujemy pietruszką i natychmiast podajemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 31.12.2010 22:02
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak