Sposób przygotowania

Skrzydełka umyć,usunąć lotki i poprzecinać na pojedyncze porcje.Posypać solą i granulowaną cebulką.Obtoczyć w mące i układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.Odstawić na godzinę.Po tym czasie wstawić do nagrzanego piekarnika i opiekać pół godziny.W tym czasie przygotować sos do smarowania skrzydełek.Masło roztopić w rondelku,dodać ketchup i sambal trassi.Dokładnie wymieszać.Opieczone skrzydełka wyjąć z piekarnika,posmarować przygotowanym sosem i wstawić z powrotem do piekarnika na pół godziny.Znów wyjąć,obrócić porcje na drugą stronę,posmarować pozostałym sosem.Piec kolejne pół godziny. *sambal trassi jest to pikantna pasta krewetkowa,ale można ją zastąpić innym pikantnym sosem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    maryśka

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    KasiaK90

    ale bym zjadła :) mmm

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !