Sposób przygotowania

Cebulę posiekać i zrumienić na tłuszczu, dodać do mielonego mięsa. Następnie dodać tartą bułkę, jajko, sól i pieprz, dokładnie wymieszać. Z papryki odciąć szypułki, oczyścić z nasion. Strąki papryki napełnić mięsem, ułożyć w rondlu, dodać pozostały tłuszcz, podlać odrobiną wody i dusić pod przykryciem. Gdy papryka zmięknie, dodać koncentrat pomidorowy i śmietanę, przyprawić do smaku i zagotować.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mehia

    kusząca
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    zuzanna_z

    extra
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    smaczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Moje ulubione danie.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !