Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Zupa z serc drobiowych

5.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śmietana
3 łyżki
wywar jarzynowy
5 szkl
mąka
35 g
masło
35 g
pieprz
3 ziarenka
Sklep Prymat
Liść laurowy suszony Prymat
2 szt
Sklep Prymat
serca drobiowe
350 g
sól
Sklep Prymat
cebula
50 g

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z serc drobiowych

Serca drobiowe ugotować do miękkości w wywarze z kości, dodając pieprz i liść laurowy, włożyć do wywaru. Z mąki, masła i cebuli przyrządzić jasną zasmażkę, rozprowadzić wywarem, zagotować i połączyć z zupą. Przed podaniem doprawić śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SyMiki 25.11.2011 19:05
dobra ta zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak