Sposób przygotowania

Suszone grzybki przekładamy do miski, zalewamy ciepłą wodą i odstawiamy na kilka godzin pod przykryciem. Następnie przekładamy je do garnka, zalewamy wodą i gotujemy. Ugotowane grzybki( powinny być miękkie) przepuszczamy przez maszynkę do mielenia mięsa. Cebulkę siekamy drobniutko, podsmażamy ją na oleju, dodajemy zmielone grzybki i smażymy.
Z mąki, soli, oleju i wody zagniatamy ciasto. Rozwałkowujemy je, kroimy w niewielkie kwadraty, na kwadraty nakładamy niewielką ilość farszu. Kwadraty składamy na pół i zlepiamy na kształt trójkąta. Rogi trójkąta( te przy najdłuższym boku) zlepiamy ze sobą formując uszka. Uszka gotujemy w lekko osolonym wrzątku do momentu, gdy wypłyną.
Tak przygotowane uszka możemy zamrozić.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    no, no jak świątecznie już :))
  • 1
    original
    Opublikowano

    rosik93

    Uwielbiam uszka :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    banditka

    super!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina47

    uwielbiam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Izka192

    domowe- najlepsze.
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    Najlepsze na świecie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Takie uszka zjem z chęcią i to nie tylko w Wigilię

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !