Sposób przygotowania

Mięso natrzeć czosnkiem roztartym z solą i obrumienić na smalcu. Zrumienione mięso przełożyć do rondla, oprószyć pieprzem i curry, podlać odrobiną wody i dusić do miekkości. pomidory obrać ze skórki, pokroić w cząstki i lekko poddusić na maśle z dodatkiem curry i posiekanej cebuli [nie rozgotować] Sos z pomidorów wlac do mięsa wraz ze śmietaną i dusić jeszcze przez chwilę. Przyprawić solą i pieprzem. Mieso pokroić, ułożyć na połmisku, obłożyć pomidorami, polać sosem. Podawać z ryżem.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    wolochski

    super
  • 3
    original
    Opublikowano

    m1monika

    pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewaa

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    edyta44

    pysznosci
  • 1
    original
    Opublikowano

    jeta72

    brzmi smacznie :-)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Lubię takie smaki.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !